Izabran novi birački odbor za Veliki Trnovac

 Za predsednika Biračkog odbora u Velikom Trnovcu ponovo je izabran Milovan Aleksić iz Srpske napredne stranke (SNS), dok će predstavnici Socijalističke partije Srbije (SPS) biti funkcioneri te stranke iz Beograda Djorđe Čabarkapa i Marjan Jovanović.

Republički izbori na biračkom mestu broj šest u Velikom Trnovcu biće po peti put održani 30. juna.

Na poslednjem glasanju 27. maja SPS je „odbranio“ 32. poslanički mandat, jer je Koalicija Albanaca doline dobila 598 glasova, što je za 12 glasova manje od potrebnog broja da predvodnik koalicije Albanaca doline Šaip Kamberi udje u Narodnu skupštinu.

Od predstavnika albanske koalicije u odboru će biti i najbliži Kamberijev saradnik Rahim Salihi, koga je za birački odbor predložila lista „Zajedno za Vojvodinu – Vojvodjani“, pišu Bujanovačke.

Opoziciona lista „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“ u birački odbor ponovo je postavila Albance, kao i SDA Sandžaka.

Svoje predstavnike u biračkom odboru će imati i opoziciona lista „Moramo“, oni su saopštili da će na ponovljenim izborima na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu imati svoje kontrolore i time dati doprinos odbrani regularnosti izbornog procesa.

Srpska radikalna stranka, Dveri, koalicija NADA, Zavetnici i Romska partija imaće, kao i do sada, svoje ljude u odboru.

Parlamentarni izbori na biračkom mestu broj šest održavaju se po peti put od 3. aprila, jer su prethodna tri glasanja poništavana po prigovorima Koalicije Albanaca doline i SPS, a poslednje (23. jun) nije održano zbog neslaganja članova biračkog odbora, a potom je stigla i dojava o bombi.Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x