Izglasano nepoverenje Vladi Crne Gore

Poslanici Skupštine Crne Gore izglasali su sinoć nepoverenje Vladi Crne Gore, glasovima opozicije i poslaničkog kluba „Crno na bijelo“.

Glasalo se prozivkom poslanika, a za smenu Vlade izjasnila su se 43 poslanika, dok ih je protiv bilo 11, prenose podgorički mediji.

Pre glasanja plenarnu salu napustili su poslanici Demokratskog fronta (DF), Pokreta za promjene (PzP) i Socijalističke narodne partije (SNP).

Vlaad Zdravka Krivokapića pala je tačno 14 meseci nakon što je izabrana 4. decembra 2020. godine.

Premijer Zdravko Krivokapić nije prisustvovao sednici, a od perdstavnika prisustni su bili samo ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić i ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić.

Nakon završenih diskusija, poslanik URA, koja je podnela inicijativu za smenu Vlade, Miloš Konatar u završnoj reči je ocenio da je dobro da se svi politički sukobi rešavaju u parlamentu.

„Građani, budite spokojni, jer se danas ne dešava nikakva apokalipsa. Glasali smo i borili se za to da je promena bilo koje vlade normalna stvar, i danas treba da bude“, rekao je on.

Poručio je da je da su poslanici u diskusijama konstatovali da je Vlada Krivokapića dostigla limit i udarila u zid.

Ponovio je da DPS neće biti deo manjinske vlade i istakao je da crkva nije i neće biti ugrožena padom ove i izborom nove vlade.

„Nema mešanja crkve u svetovnu, ni države u duhovnu vlast“, rekao je Kontar.

Raspravu, koja je trajala oko šest sati obeležili su oštri tonovi i međusobne optužbe.

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić je u jednom trenutku prekinuo sednicu na 10 minuta, nakon što je došlo do sukoba poslanika Demokrata i predsednika SNP-a Vladimira Jokovića, tokom kojeg su razmenjene uvrede.

Joković je optužio Bečića, kao lidera Demokrata da je štampao novčanice sa njegovim likom i slikom Dritana Abazovića na kojoj je ispisan 21 milion, koji se pominje kao mito dobijen za rušenje vlade.

Joković se javio procedularno, ali mu je Bečić oduzeo reč nakon što je lider SNP-a istakao da je predsednik Skupštine povredio Poslovnik uz reči da „nije svojstveno da predsednik SNP-a u pokušaju ne da reč pravom predsedniku SNP-a“.

„Neću dozvoliti da me vređate i ovog trenutka Vam oduzimam reč“, kazao je Bečić.

Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/TANJUG

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x