Jekić (SSP): Otkazi u Fijatu zbog nebrige države

Predsednik kragujevačkog Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Dalibor Jekić, izjavio je da je situacija u Fijatu, gde će više od 2.000 radnika biti proglašeno tehnološkim viškom, posledica nebrige države i ignorantskog stava prema Fijatu.
"Umesto električnog automobila u Kragujevac je brzinom svetlosti stigla vest da se fabrika Fijat zatvara, a zaposleni ostaju bez posla. Nakon skoro 70 godina proizvodnja automobila će biti ugašena, a u maniru SNS-a možemo slobodno reći prvi put u istoriji i ovom prilikom moramo da im se zahvalimo na tome. Ova vest je udar za sve zaposlene kojih je oko 2.500, jer njihovim porodicama sledi egzistencijalna neizvesnost, a i budućnost celog grada je ovim potezom više nego dovedena u pitanje", naveo je Jekić.

U saopštenju je dodao da u istom danu kada je radnicima saopšteno da mogu da biraju izmedju otkaza ili odlaska na dve godine na rad u inostranstvo, predsednik Vučić na sajmu automobila najavljuje svetlu budućnost autoindustrije u Srbiji.

"Napominjemo da samo 250-300 zaposlenih mogu biti angažovani u inostranstvu, a preko 2.000 će biti proglašeno tehnološkim viškom. Do ovakve situacije se došlo zbog nebrige države, jer za 10 godina niko nije našao za shodno da sedne sa italijanskim partnerima i napravi plan razvoja koji podrazumeva investiranje u novi model", dodao je predsednik gradske SSP.

Istakao je da će ceh platiti isključivo zaposleni i njihove porodice, a grad Kragujevac će ostati bez značajnog prihoda po osnovu poreza na zarade koji će ostaviti negativne posledice na njegovo funkcionisanje i razvoj.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x