Jeremić: Na novim beogradskim izborima opozicija da nastupi uz dogovor i bez nametanja rešenja

 Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je bi opozicija, ako budu raspisani novi izbori za Skupštinu Beograda, trebalo da razmisli kako da na njih izadje i da ne ponovi greške iz prethodne kampanje.
"Želim da se sačuva jedinstvo i da se nastupi uz mnogo više dogovaranja a manje nametanja i silovanja partnera. Ako su pred nama novi izbori u Beogradu, onda bi trebalo da bude manje loših stvari koje su nas dovele do tačke u kojoj smo danas", rekao je Jeremić sinoć u emisiji "Utisak nedelje" na televiziji Nova S, saopštila je Narodna stranka.

Jeremić je naveo da to što predsednik SNS-a Aleksandar Vučić kaže da će biti izbora "ne mora da znači" da će ih zaista i biti.

Predsednik SNS-a i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će predložiti glavnom odboru SNS-a nove izbore u Beogradu ako najveća opoziciona lista želi da ide na prevremene gradske izbore.

"Neću da koristim teške reči, bez obzira šta mislim o prebacivanju Vučić-Djilas koje se navodno odvija samo u medijskom prostoru, a da oni u medjuvremenu međusobno ne komuniciraju. Imao sam utisak, ne samo ja nego i mnogi drugi, da će Vučić odgovoriti pozitivno na Djilasov apel da izbegne gubitak legitimiteta", rekao je Jeremić.

"Vučić ima većinu u Beogradu i sada neko treba da me ubedi da je Djilas otišao kod njega i ubedio ga za sat vremena da tako nešto ne napravi? Kao što kaže jedan Djilasov bliski saradnik – da li vi mislite da se ja kopčam na ledja", dodao je Jeremić.

On je naveo da se "mnogo govori" o tome da bi ambasador Srbije u SAD Marko Djurić mogao da bude novi ministar spoljnih poslova.

"Imajući u vidu komplikacije koje su pred nama i neophodnost laviranja i finog poznavanja procedura, kao i diplomatskih i političkih odnosa u svetu, mogu da kažem da sam izuzetno zabrinut vešću da bi Djurić mogao da bude šef srpske diplomatije", zaključio je Jeremić, koji je bivši ministar spoljnih poslova Srbije.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x