Jerinić: SNS kao vojnička organizacija, vredjaju nas i njihove poslanice

 Opoziciona poslanica Jelena Jerinić izjavila je da Srpska napredna stranka (SNS) u Skupštini Srbije deluje "kao neka vojnička organizacija" i da "postoji dobro napisan scenario i da se po tom scenariju postupa".

"Ne vidim razliku izmedju toga kako se ponašaju poslanici i poslanice SNS-a. Poslanice SNS-a takodje dovikuju i vredjaju. Možda nisu toliko glasne, ali to čine", rekla je Jerinić, koja je članica poslaničke grupe Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, Moramo, za nedeljnik NIN.

Prema rečima Jerinić, koja je profesorica Ustavnog prava na Univerzitetu Union, "poslanici vladajuće stranke se primarno ponašaju kao članovi stranke, oni nisu ni narodni poslanici, ni predstavnici gradjana, to nisu ni žene, kada govorimo o poslanicama SNS-a koje targetiraju poslanice opozicije".

"Identitet je članstvo u političkoj partiji, sve je podredjeno tome. I svako od njih ima tačno odredjenu ulogu - postoje oni koji dovikuju, oni koji mogu da se jave za reč, oni koji su prisutni zbog brojanja".

Ona "ne misli da ovo što se dešava u parlamentu ima izbornu motivaciju, to je prosto pokazivanje dominacije".

"Na neki način, to je i zastrašivanje i marginalizacija i predstavljanje opozicije u javnosti kao nedovoljno sposobne i stručne da se u toj situaciji snadje. To je deo dugoročne kampanje", rekla je Jerinić.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x