Jovanović (Ekološki ustanak): Koalicija Moramo se neće cepati

 Lider Ekološkog ustanka, Aleksandar Jovanović - Ćuta, izjavio je da se koalicija "Moramo" neće cepati i da će prerasti u "sveopštinarodni zeleni pokret" na čemmu se "uveliko radi".

Jovanović je tako odgovorio večeras na pitanje portala Nova.rs o tome da li će, ukoliko budu ponovljeni izbori u Beogradu, Ekološki ustanak na njih izaći u istoj koalciji kao 3. aprila.

Rekao je i da je njihov posao da okupljaju ljude oko zajedničkih ciljeva i vrednosti: "da ova zemlja bude čista i zdrava i da naša deca ostanu da žive u njoj".

Naveo je da će jedan od prioriteta parlamentarne borbe u Skupštini Srbije Ekološkog ustanka i koalicije Moramo biti insistiranje na "sprovođenju volje naroda kada je reč trajnoj zabrani eksploatacije litijuma".

Najavio je i "resetovanje postojećeg Zakona o rudarstvu" čime bi se, kako je naveo, "jednom za sva vremena zaustavila pljačka nprirodnih resursa i masovno trovanje prirode i društva".

"Insistiraćemo na otvaranju svih građevnskih dozvola koje se odnose na izgrađene male hidrocentrale - ima ih preko 100, i striknom sprovođenju Zakona koji regulišu ovu oblast,", rekao je on.

Ocenio je i da će to "za posledicu imati njihovo rušenje i vraćanje naših reka u korita" imajući u vidu da, kako je rekao, "većina izdatih dozvola predstavlja zbirku teških krivičnih dela".

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x