Jovanović: Zapad nije prijatelj Srbije i s njim nema pregovora o Kosovu

 Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da Zapad nije prijatelj Srbije i sa njima ne treba da bude pregovora u vezi sa Кosovom.
"Borba za Кosovo je borba za Srbiju i borba za opstanak srpskog naroda. Borba će biti mukotrpna, dugotrajna i niko nam neće ništa pokloniti", rekao je Jovanović gostujući na RTS-u.

Povodom jučerašnjeg dogovora o tablicama, lider Novog DSS-a je rekao da nije dobro što se КM tablice više neće izdavati, a da je jedino dobro što je izbegnuta neka vrsta sukoba i dalje eskalacije.

"Medjutim, sve je samo odloženo i Srbija je sada na raskrsnici. Mi smo odustali da u budućnosti izdajemo КM tablice, što mislim da nije dobro, pogotovo što secesionističke vlasti nisu odustale od RКS tablica", naveo je Jovanović.

Prema njegovim rečima, iz izjava zapadnih zvaničnika vidi se da oni sada očekuju da se razgovara o "tom nekom konačnom sporazumu o normalizaciji odnosa, po onom francusko-nemačkom modelu".

"Taj predlog je potpuno pogrešan jer počiva na ideji da je Кosovo nezavisna država", dodao je predsednik Nove Demokratske stranke Srbije i jedan od lidera koalicije NADA.

Jovanović je dodao da je potrebno da vlast prekine sa politikom ustupaka, i da se podvuče crvena linija prema kojoj secesionističko Кosovo ne sme da bude član ne samo UN, već bilo koje druge medjunarodne organizacije.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x