Koalicija NADA: Saglasni s analizom dugogodišnje neprincipijelne politike EU prema Kosovu i Metohiji

Koalicija NADA saopštila je danas da je saglasna s analizom dugogodišnje neprincipijelne politike većine država Evropske unije prema rešavanju pitanja Kosova i Metohije, koju je izložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U saopštenju te koalicije, koju čine Nova Demokratska stranka Srbije, deo Pokreta obnove Kraljevine Srbije koji predvodi Vojislav Mihailović i 25 udruženja gradjana, navodi se da je odgovornost u dugogodišnjem vodjenju pogrešne politike.

"Istu grešku već četrnaest godina prave sve vlasti od 2008. godine priznavanjem secesije Kosova od strane većine zemalja EU i SAD 2008. godine. Posle toga je verovanje u dobronamernost EU i SAD i verovanje u njihovu privrženost poštovanju medjunarodnog prava nedopustiva naivnost, a politika kojoj je prioritet članstvo u EU greška sa posledicama o kojima je i predsednik države govorio posle sastanka sa Miroslavom Lajčakom, a na koje Novi DSS ukazuje godinama", naveo je predsednik Novog DSS Miloš Jovanović.

Dodao je da je politika evrointegracija pristajanje na postupno ispunjavanje svih zahteva EU koji su suprotni našim interesima, uključujući i odricanje dela državne teritorije priznavanjem secesije Kosova.

"Zato je u najboljem srpskom interesu da se izgradnja odnosa sa Evropskom unijom nastavi na potpuno novim osnovama bliske saradnje od obostrane koristi, bez članstva, jer bi se time otklonila ucenjivačka moć EU", zaključio je Jovanović.Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x