KOVAČEVIĆ(DA SE STRUKA PITA): INFLACIJA SE NE MOŽE PRETICATI POVEĆANJEM PLATA I PENZIJA

Ne može se preticati inflacija povećavanjem plata i penzija, već intenzivnim privrednim rastom koji je od početka godine u Srbiji izostao, ističe predsednik pokreta "Da se struka pita", Vladimir Kovačević reagujući na najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o povećanja plata i penzija.


 Kovačević  je dodaje da pozdravlja povećanje minimalnih zarada radnika na račun rasterećenja poslodavaca od poreza i doprinosa za isplate tih zarada, ali ipak smatra da će to povećenje ostati "kozmetičko".

"Nekoliko puta sam izneo u javnost da je to dobar put, ali opterećenje ne sme biti veće od 50%. Sa planiranim rasterećenjem koje je predsednik Republike najavio ono će i dalje ostati kozmetičko", kaže Kovačević.

Predsednik pokreta "Da se struka pita" ocenjuje i da je najavljeno povećanje u ovom trenutku "u domenu populizma".


"Verujem da predsednik Srbije najavom povećanja penzija od 18,2% do januara 2023. godine ima dobru nameru, ali malo bi se koji domaćin usudio da u nadolazećoj krizi povuče ovakav potez. Mislim da je on potpuno neracionalan i u domenu je populizma", navodi Kovačević u saopštenju dostavljenom medijima.


Kovačević ukazuje i da u uslovima energetske krize i inflatornog toka svi raspoloživi finansijski resursi moraju biti usmereni ka srpskoj ekonomiji i supstituciji svega što Srbija uvozi, proizvodima koji sama proizvodi.

"Samo zemlje sa razvijenim sopstvenim resursima i zaokruzenom proizvodnjom svih dobara koje inače troši može biti i politički nezavisna. Taj zadatak do sada nikada nismo obavili i krajnje je vreme da se upustimo u njegovo izvršenje", poručio je Kovačević.

Autor : gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x