Kovačević: Osveženje je promena u razmišljanju da se minimalac poveća, a poslodavci rasterete

Predsednik "Nove stranke- Da se struka pita" Vladimir Kovačević izjavio je danas da pozdravlja najavu ministra finansija Siniše Malog  o povećanju minimalca na 40.000 dinara u korist radnika, a na račun rasterećenja davanja poslodavaca i istakao da to vidi kao uvažavanje predloga " Nove stranke – Da se struka pita".


Kovačević je dodao i da bi u Srbiji trebalo da se uvede praksa da se plate nazivaju po bruto, a ne neto prihodima, kako bi građani znali koliko novca radnici izdvajaju za državu.

"Radnici bi morali da razviju svest da na 50.000 dinara koje odnose kući, deo svoje zarade, a na tu osnovicu je to danas 30.000 dinara, plaćaju državi. Za taj novac bi trebalo da pitaju državu šta za njega dobijaju – kakvo zdravstveno osiguranje, a kakvu perspektivu po minulom radu.", rekao je Kovačević.

Predsednik "Nove stranke- Da se struka pita" istakao je i da je jedan od važnijih ciljeva ekonomskog programa ove stranke smanjenje tereta za poreze i doprinose poslodavaca sa 60 odsto na 50 odsto.

"U tom slučaju bi minimalna zarada mogla da ide u kratkom roku i do 50.000 dinara, a da štetu niko značajno ne pretrpi – ni poslodavac, ni država – a veliku korist da stekne radnik", istakao je Kovačević  u saopštenju za medije.


Autor : gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x