KOVAČEVIĆ PORUČIO VUČIĆU: LICEMERNO JE I KORISTOLJUBIVO KADA SE NOVAC SVIH GRAĐANA KORISTI ZA OPSTANAK NA VLASTI

 Predsednik stranke "Nova – Da se struka pita" (Nova D2SP) Vladimir Kovačević, obraćajući se Aleksandru Vučiću, poručio je da je "licemerno i koristoljubivo" kada se novac svih građana koristi za produžetak na vlast


U otvorenom obraćanju predsedniku Republike Srbije Kovačević je reagovao na najavu Vučića da će novih 20.000 dinara pokloniti svakom penzioneru u Srbiji.


"Jedini razlog zašto to radite, predsedniče, je zato što penzionera u Srbiji ima 1,6 miliona i trebaju vam za buduće izbore" istakao je Kovačević.


Kovačević je dodao da je osnovni zadatak svakog ozbiljnog čoveka koji je zašao u zrele godine da nauči pokolenje iza sebe veštini „pecanja ribe“ jer se time generacijama obezbeđuje sigurna budućnost.


"Ako želiš dobro pokolenju, ne poklanjaš mu ribu. Posebno tu ribu ne poklanjaš odlazećim generacijama, uzimajući time budućnost dolazećim generacijama mladih ljudi", poručio je Kovačević u otvorenom pismu.


Predsednik Nove D2SP je upitao kome ovo "sejanje novca" ide u prilog.


"U priloh ide samo penzionerima koji nemaju svoju decu niti svoje unučiće. Pozajmljen novac treba vratiti časnim ljudima, koji su ceo svoj život pošteno radili i zarađen novac uplaćivali za minuli rad. Ne treba im milostinja", naveo je Kovačević.


Kovačević je podsetio predsednika Srbije da je prvo Vlada koju je on izabrao "srušila standard življenja u Srbiji, rasplamsala inflaciju, a sada selektivno pomaže samo penzionerima jer mu politički trebaju".


"Koji domaćin svakodnevno uzima kredite i takav pozajmljeni novac deli kao svoj? To samo može neko ko nikada svojim rukama ništa nije stvorio. Nažalost, takvog predsednika države imamo", istakao je Kovačević.

Kovačević je dodao da mu je žao što novcem koji je namenjen penzionerima ne stvaramo platformu koja će stvoriti više prihoda i bolji život zauvek, već "rukom jednog čoveka, bacanjem tuđeg novca, unesrećujemo mnogo generacija iza nas, koje će ovaj novac, koji će već sutra biti zaboravljen, teškom mukom vraćati."


Kovačević je napomenuo da je malo vlada u svetu, kao što je Vlada u Srbiji, koje su javni dug tokom svoje vladavine udvostručile.


"Svi ekonomisti sveta dobro znaju, pa treba i narod Srbije, da se pozajmljeni novac ne vraća u procentima u odnosu na BDP, već u apsolutnim vrednostima, koje su duplo veće u odnosu na početak vladavine SNS-a", zaključio je Kovačević.

Autor : GLEDAJ.RS

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x