Kovačević: Predsednik Srbije iz Davosa izjavama poručuje da je umoran i bez ideja

Predsednik Srbije iz Davosa izjavama poručuje da je umoran i bez ideja, izjavio je danas predsednik "Nove – Da se struka pita", Vladimir Kovačević.


Posao svakog predsednika države je, smatra Kovačević, da obezbedi uvažavanje i interes svoje države i naroda u svetu. On ocenjuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "ima problema u vršenju tog zadatka poslednjih meseci".


"Jučerašnje izjave iz Davosa potvrđuju neodlučnost u pronalaženju budućeg puta dok je nacija na raskrsnici. Uočljiv je i politički umor jer je na pozornici duže od jedne decenije. Vratili smo se u stereotip. Kao da smo stali na mesto na kojem smo i pre 20 godina bili" ističe Kovačević u saopštenju i dodaje da legat Srpske napredne stranke "nije na ponos".


"Odgovorni ljudi koji vole svoje porodice za života sređuju stvari u svojoj porodici, ne ostavljaju generacijama iza sebe probleme. Zbog toga, čak na isteku svog biološkog veka, pišu i testamente. Kada iz tog ugla pogledamo politički legat vladavine SNS-a koji ostavljamo budućim generacijama, on nam nije na ponos", kaže Kovačević.Pitanje  Kosova i Metohije i Evropske unija Kovačević ocenjuje rečima "ista meta, isto odstojanje samo 20 godina kasnije" i dodaje da su srpskoj politici potrebni "novi ljudi""Zaista, Srbiji trebaju novi ljudi, sa novim idejama i hrabrošću za donošenje odluka, pa i onih teških. Ima li većeg dokaza od toga kada nam onaj koji treba da nas predvodi umesto toga zapravo samo obrazlaže, kuka i traži opravdanja za neuspeh koji svakim danom sve više uočava?" zaključuje predsednik Nove – Da se struka.

Autor : gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x