Krasnići (DPK): Kosovska vlast politički zloupotrebljava Institut za sudsku medicinu

 Predsednik najveće opozicione stranke na Kosovu, Demokratske partije Kosova (DPK) Memlji Krasnići zatražio je od pravosudnih organa da ispitaju slučaj paljenja dve kancelarije u Institutu za sudsku medicinu, i optužio vladu Kosova da ovaj Institut koriste kao politički instrument.
On je na Fejsbuku napisao da je Institut za sudsku medicinu u Prištini, drugi put za godinu dana, oštećen sumnjivim požarima, i dodao da je nakon nestanka uzoraka u slučaja Astrita Deharija u decembru prošle godine i požara u martu ove godine, danas vatra zahvatila neke od glavnih kancelarija ovog Instituta.

"Tražim od svih nadležnih organa da hitno rasvetle ovu materiju. U međuvremenu, Ministarstvo pravde, koje upravlja ovim Institutom, mora hitno da izađe sa konkretnim informacijama o ovom slučaju. Šta je izazvalo požar? Šta je izgorelo i kolika je šteta? Da li su oštećeni dokazi i drugi uzorci? Kako je moguće da čak i nakon nestanka uzoraka iz slučaja Dehari, nadzor i nivo bezbednosti u ovom institutu ostaju tako niski", zapitao je Krasnići.

On je ocenio da se takvi događaji više ne mogu nazvati neodgovornošću ili slučajnošću, i da neko zbog toga mora da odgovara.

Jutros su u požaru u Institutu sudske medicine izgorele kancelarije bivšeg i aktuelnog direktora Instituta.

Za sada nisu objavljene zvanične informacije o uzrocima i detaljima štete od požara.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x