Lajčak Vučiću: Članice EU očekuju da Beograd i Priština primene sve dogovoreno

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je danas na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da članice Unije očekuju da dve strane implementiraju sve što je dogovoreno u dijalogu u poslednjih deset godina.

Kako je saopštio Vučićev kabinet, Lajčak je rekao da će nastaviti da se u potpunosti angažuje na nastavku dijaloga pod okriljem Evropske unije bez daljeg odlaganja.

Vučić je rekao da je od potpisivanja Briselskog sporazuma prošlo devet godina, da i dalje nema napretka u implementaciji obaveza koje je preuzela Priština, pre svega u vezi sa osnivanjem Zajednice srpskih opština i dodao da Srbija očekuje da se postignuti dogovori poštuju i primene u punoj meri, navodi se.

On je kazao da Srbija podržava aktivnosti, napore i namere Lajčaka da se politikom kompromisa dođe do rešenja, bez ultimatuma i nametnutih rešenja, u želji da se pokaže razumevanje i za njene državne i nacionalne interese, a ne samo za nacionalne interese Albanaca, piše u saopštenju.

Vučić je zahvalio Lajčaku na posvećenosti, navodeći da je on u Srbiju uvek dobrodošao, dodaje se.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x