LSV: Godišnjica ubistva Ivana Stambolića

 Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) podsetila je da je na današnji dan, pre 22 godine ubijen nekadašnji predsednik predsedništva Srbije Ivan Stambolić.

LSV je u saopštenju navela da je Stambolić bio "žrtva zločinačkog režima Slobodana Miloševića" koji je, kako su ukazali, " na svirep način uklanjao svoje političke protivnike".

"Nažalost, retko ko će se danas setiti Stambolića, čoveka koji se zalagao za mirno rešavanje jugoslovenske krize", dodala je ta stranka.

LSV je navela i da je Stambolić "medju prvima upozorio na katastrofalne posledice koje nosi nacionalizam", te da je "izražavao strahovanje da će on (nacionalizam,) dovesti do ratova sa nesagledivim posledicama".

Ta stranka je napomenula i da je "kazna za Miloševićev zločinački režim je izostala".

Naveli su da je i lustracija izostala zbog čega se, kako su istakli, nikada nije dogodila zabrana rada političkih partija koje je kontrolisao Milošević - Socijalističke partije Srbije, Jugoslovenske levice, Srpske radikalne stranke i Stranke srpskog jedinstva.

"Posledice izostanka lustracije još trpimo, demokratija i danas ima krhke temelje u društvu, a autoritarizam je, nažalost, osnovna politička crta našeg društva“, dodala je LSV.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x