LSV: Povući odluku o suspenziji profesorke zrenjaninske gimazije Senke Jankov

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da je rukovodstvo zrenjaninske gimnazije suspendovalo profesorku i aktivistkinju Senku Jankov i zatražila da se ta odluka preinači.

Predsednica odborničke grupe LSV u Skupštini grada Zrenjanina Bojana Begović je u saopštenju podsetila da je Jankov juče održala govor na skupu 'Zrenjanin protiv nasilja'.

"Kao razlog za suspenziju se pominje to što je ona, navodno, na google učionici škole okačila plakat sa pozivom na ovaj građanski skup", navela je ona.

Ocenila je da odluka rukovodstva gimnazije predstavlja politički pritisak na profesorku, ali i, kako je kazala, i na "sve nastavnike i učenike koji žele da konzumiraju svoja ustavna prava".

"Skup 'Zrenjanin protiv nasilja' je bio građanski i nisu ga organizovale političke partije, te se sa pravom postavlja pitanje zašto direktor zrenjaninske škole negira ustavna prava zaposlenih", dodala je Begović.

Podsetila je i da je Ustavom Srbije zagarantovano pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, kao i sloboda da se, kako je ukazala, govorom, pisanjem, slikom ili na drugi način traže, primaju i šire obaveštenja i ideje.

"Posebno je licemerno to što suspenziju potpisuju oni koji organizovano idu na skupove po direktivi vlasti", istakla je ona.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x