LSV: Zahtevamo da vlast uvede sankcije Rusiji i spreči sankcije Evropske unije Srbiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zahtevala je danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade i Skupštine Srbije da u najkraćem roku uvedu sankcije Rusiji i tako spreče prekid pregovora sa Evropskom unijom i "praktično" uvodjenje sankcija EU Srbiji.
"Današnja rezolucija Evropskog parlamenta veoma jasno ukazuju na moguće posledice neodlučne i krajnje neodgovorne spoljne politike Srbije. Igranje se budućnošću gradjana Srbije mora da prestane", poručila je u saopštenju sekretarka za medjunarodne odnose LSV-a Dejana Djurdjević.

Dodala je da se mnogi sećaju izolacije i sankcija devedesetih godina i potpune devastacije društva u tom periodu.

"Neodgovorna spoljna politika i neuvodjenje sankcija Putinovom režimu ugrožavaju pristup fondovima EU za razvoj saobraćajne infrastrukture, javne uprave, zdravstva, obrazovanja i drugih važnih oblasti", navela je Djurdjević.

Ona je podsetila da je Srbija od 2000. godine do danas dobila više od 420 miliona evra bespovratnih sredstava od EU samo za razvoj saobraćajne infrastrukture.

"Evropska unija je apsolutno najbitniji spoljnotrgovinski partner Srbije, jer 80 odsto našeg izvoza odlazi u zemlje Evropske unije. Bez sredstava Evropske unije, Srbija bi se našla u ogromnim problemima", naglasila je Djurdjević.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x