Lukašenko Putinu: Spremni smo da proizvodimo avione 'Suhoj SU-23' za napade na kopnene ciljeve

Belorusija je spremna da proizvodi borbene avione "Suhoj SU-23" za napade na kopnene ciljeve, jer su se "pokazali efikasnim u Ukrajini", rekao je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko ruskom predsedniku Vladimiru Putinu tokom njihovog sastanka nadomak Moskve, prenosi Si-En-En (CNN).

"Čak smo spremni da ih proizvodimo u Belorusiji ako nam Ruska Federacija pruži malo tehnološke podrške", rekao je Lukašenko u Putinovoj rezidenciji u Novom Ogarjovom, javila je beloruska agencija Beita.

Lukašenko je rekao da Belorusija već proizvodi "hiljade komponenti" za ruske putničke avione MC-21 i "Suhoj Superdžet 100".

Po njegovim rečima, tri beloruske fabrike - dve vojne i jedna civilna, koje su ranije služile za popravke, danas proizvode komponente za avione.

Lukašenko je takođe rekao da "nema šanse" da njegova zemlja pošalje vojnike u Ukrajinu osim ako ne bude napadnuta i dodao da ga Rusija "nikada nije pitala" da sa Rusijom uđe u zajednički rat u Ukrajini.

U izjavama maloj grupi novinara međunarodnih medija u Palati nezavisnosti u Minsku, Lukašenko je izbegavao pitanja o umešanosti Belorusije u rusku invaziju Ukrajine i umesto toga je optuživao Zapad za eskalaciju konflikta jer šalje oružje Ukrajini.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x