Mihailović (POKS): Srbija jasno da kaže da posrednik u dijalogu sa Prištinom mogu biti samo UN

Predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vojislav Mihailović izjavio je danas da očekuje da delegacija Srbije na predstojećem zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) izađe sa jasnim stavom da posrednik u razgovorima između Beograda i Prištine mogu biti samo UN.
"Potrebno je jasnije no ikada reći da teritorijalni integritet Srbije neće biti doveden u pitanje, da tzv. 'Kosovo' nikada neće postati članica UN i da je to čvrst i nepromenljiv stav naše države", naveo je Mihailović u saopštenju.

Geopolitičke okolnosti u svetu su, prema njegovim rečima, nepovratno promenjene posle javno izražene spremnosti Kine da sa Rusijom i ostalim članicama BRIKS-a učestvuje u izgradnji "multipolarnog sveta".

"Srpska delegacija u Njujorku mora pred svim zemljama sveta glasno ponoviti da de fakto ili de jure priznavanje nezavisnosti tzv. 'Kosova' ne dolazi u obzir. Kakvi god pritisci se na Srbiju desili narednih meseci i godina, dužni smo ne pokleknuti, jer ćemo trijumfalno dočekati novi poredak u svetu u kom će srpski saveznici imati odlučujuću ulogu", dodao je Mihailović.

Zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija počelo je u ponedeljak, 18. septembra i trajaće do petka, 22. septembra.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x