Mihajlović o izjavi Lavrova: Odluka da se ne uvode sankcije Rusiji nije podrška za napad na Ukrajinu

 Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov svojim izjavama zloupotrebljava činjenicu da Srbija nije uvela sankcije Rusiji, pokušavajući da pokaže da Srbija podržava napad Rusije na Ukrajinu, iako se Srbija jasno odredila prema tom sukobu glasanjem za rezoluciju UN kojom se osudjuje rat.

"Srbija se jasno opredelila prema ratu u Ukrajini, a time što nismo uveli sankcije Rusiji, kao što je uradila čitava Evropa, pokazuje da vodi samostalnu i nezavisnu politiku. Umesto da poštuje našu odluku o neuvodjenju sankcija, uprkos pritiscima sa kojima se suočavamo, Lavrov zloupotrebljava tu činjenicu predstavljajući je kao našu podršku ruskoj strani u sukobu, čime vrši dodatni pritisak na predsednika Aleksandra Vučića i Vladu Srbije. Iako govori o prijateljstvu dve države, ovakvim ponašanjem na delu pokazuje suprotno", rekla je Mihajlović, navodi se u saopštenju.

Ona je naglasila da Srbija vodi samostalnu i nezavisnu politiku isključivo u interesu svojih gradjana.

"Politika Vlade i predsednika su očuvanje mira i stabilnosti, regionalna saradnja i pristupanje EU. Sve što ne doprinosi ovim ciljevima, uključujući i ono što govori gospodin Aleksandar Vulin, nema veze sa ovom politikom", rekla je Mihajlović.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x