Milićević (SPS) o pozivu dela opozicje na blokade institucija: Zlouptrebe u stranačkoj kampanji

 Ministar i funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Djordje Milićević kritikovao je danas deo opozicije koji se protivi evropskom planu za Kosovo i koji je pozvao na blokadu svih institucija, na godišnjicu NATO bombarodanja.

Milićević je naveo da oni u svojoj stranačkoj kampanji zloupotrebljavaju godišnjicu NATO bombardovanja, kao i 19. godišnjicu nasilja nad Srbima na Kosovu na nedavnom protestu u Beogradu, saopštio je njegov kabinet.

Lider Dveri Boško Obradović prethodno je danas ponovio da je jedino rešenje političke krize ostavka predsednika Aleksandra Vučića i pozvao na okupljanje u petak 24. marta u 12.44.

"Pozivamo građane da zajedničkim snagama svih koji su protiv ove vlasti i francusko-nemačkog sporazuma, u petak, 24. marta u 12:44 blokiramo sve institucije u državi", rekao je on.

Na skupu ispred RTS, sa predstavnicima Nove Demokratske stranke Srbije, Pokreta obnove Kraljevine Srbije i stranke Zavetnici, on je kazao da će i tada biti upućen poziv da "Vučić mora da ode".

"Obeležićemo godišnjicu početka NATO bombardovanja u svim gradovima i opštinama gde će se održati blokade i pozvati na još veće nacionalno okupljanje oko zahteva da Vučić mora da ode", rekao je Obradović.

Milićević je te parlamentarne stranke nazvao "samoproklamovanom državotvornom opozicijom", koja je, kako je kazao u saopštenju, navukla lažno ruho patriotizma.

Optužio ih je da ponovo lažima i napadima na Vučića iskazuju nemoć i kapitulaciju svoje sopstvene politike, te ocenio da su neodgovorni i da samo hoće da se domognu vlasti.

"Njihov jedini san je vlast, a ne da rade i stvaraju, to je srpska "državotvorna opozicija", kazao je Milićević, član SPS-a koja je koalicioni partner Vučićeve Srpske napredne stranke.Foto: SPS

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x