Milivojević (DS) pozvao predsednika Srbije da podnese ostavku, Vučić poručio da ga neće pobediti

Poslanik Demokratske stranke Srdjan Milivojević pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da podnese ostavku jer je to najbolje i za njega i za zemlju, dok mu je Vučić odgovorio da će sam da se skloni kad odluči, iako ima više energije nego svi ostali koji ga nikad neće pobediti, narod će opet da izabere nekoga ko voli Srbiju.
Milivojević je u rasptravi u Skupštini Srbije izjavio da je Vučić kriv za katastrofalnu politiku prema Kosovu i da mu sada ne treba konsenzus sa opozicijom, već "krivac".

Poslanik DS izneo je niz kritika na račun Vučića i politike Srpske napredne stranke uz pitanje gde je Vlada Srbije, zašto je potrebno toliko vremena da se formira i zašto je Vučić mimo ovlašćenja već skratio mandat Ane Brnabić.

Dodao je da se demokrate ne plaše koga god da Vučić dovede u skupštinu i poručio mu da pored "stranačkog megafone Sime (Spasića)" treba da dovede i Jutku iz Brusa, i Dijanu Hrkalović i Zvonka i Zelju, kao i istaknutog člana SNS-a Veljka Belivuka".

"Koliko godina obmanjujete gradjane da je ovakva situacija zbog nekog pitanja Vuka Jeremića, da li to znači da vi mislite da Kosovo treba da bude nezavisno", pitao je Milivojević i dodao da je ponašanje Vuka Jeremića hvalio nekadašnji naprednjak Vladimir Cvijan, i pitao naprednjake šta se sa njim desilo.

Milivojević se osvrnuo na ubistvo Olivera Ivanovića kao i na to da su Srbi sa Kosova bili upozoreni da će ako glasaju za radikale postati izbeglice, što se i desilo.

Predsednik Srbije optužio je poslanika Milivojevića da želi smrt njegovog sina Danila.

Pokazao je odštampani tvit, ne kojem je, kako je kazao, Milivojević napisao da su "Andrej i Danilo pronadjeni u šahtu kao Gadafi".

"On želi da mi ubije dete, želi da mi ubije dete. Sram vas bilo što to radite i što se smejete", obratio se poslanicima.

Vučić je dodao da je režim Ddemokratske stranke bio kriminalan, da je u njihovo vreme ubijen premijer, generali, pripadnici BIA i da oni ne treba da pričaju o kriminalu.

Rekao je da je izbore dobio pošteno, uprkos krizi u Ukrajini, a da će podneti ostavku kad on bude hteo, te da neće biti pobedjen.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x