Miljuš (SSP): Nema sumnje ko zakazuje protest u isto vreme kad i 'Srbija protiv nasilja'

Član Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Branko Miljuš izjavio je večeras da je prošle nedelje protest "Srbija protiv nasilja" pomeren zbog skupa predsednika Srbije i tada još uvek Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, a da se ove nedelje u isto vreme organizuje skup zbog situacije na Kosovu i Metohiji.

"Moram da vas podestim da je i prošle nedelje pomeren protest zbog skupa Aleksandra Vučića u petak, tako da nema nikakve sumnje ko zakazuje protest u isto vreme kada je protest za Srbiju protiv nasilja", rekao je Miljuš za televiziju Nova S, a prenela SSP u saopštenju.

Desno orijentisane organizacije koje pozivaju na skup za Kosovo u centru Beograda, pomerile su danas njegov termin sa petka za subotu nakon što su to uradili i organizatori protesta "Srbija protiv nasilja", a Miljuš smatra da to "govori o namerama organizatora".

"Imate dve matrice: jedna smo mi koji smo opredeljeni da se nenasilno borimo za ispunjenje zahteva, i drugu koja pokušava da spreči ljude da mirno šetaju i izraze svoje nezadovoljtsvo time kako Srbija danas izgleda i one koje bi te ljude nekako da sklone sa ulice - to im neće uspeti", kazao je on.

Miljuš je ocenio da je suština u tome koliko će ljudi učestovati sutra u šetnji "Srbija protiv nasilja".

"Što nas je više, to će njih biti manje i pre će se razići ma kakve ružne i prljave snove imali", kazao je član Predsedništva SSP.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x