Ministarka Mihajlović sa sindikatima EPS-a o osnivanju novog sindikata rudarstva i energetike

 Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima Sindikata radnika Elektroprivrede Srbije (EPS) o situaciji u tom javnom preduzeću i formiranju novog sindikata.

Predsednik Sindikata radnika EPS-a Milan Djordjević rekao je da postoji dovoljan broj potpisa radnika za osnivanje novog sindikata rudarstva i energetike, koji bi bio reprezentativan u čitavoj grani, ali da se još čeka na upis u registar kod Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.
Govoreći o problemima u EPS-u tokom zimskog perioda i havarijama u "Кolubari" i Termoelektrani "Nikola Tesla", Djordjević je istakao da je sindikat godinama upozoravao na brojne probleme u ovom preduzeću, čije posledice se danas vide.

Mihajlović je rekla da je stabilno funkcionisanje EPS-a važno za energetsku bezbednost zemlje i da veruje da će se sa novim rukovodstvom stvari u EPS-u menjati i da će kompanija funkcionisati na drugačiji način nego prethodnih godina, kad je bilo mnogo problema.

"Zajednički cilj države i sindikata je da EPS bude stabilan, da više ne bude u situaciji da se struja uvozi, već da kompanija stoji stabilno na svojim nogama i da može da se razvija", rekla je ministarka.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x