Ministri spoljnih poslova Srbije i Turske razgovarali o saradnji i poseti Erdogana

 Ministri spoljnih poslova Srbije i Turske, Nikola Selaković i Mevlut Čavušoglu su danas u Beogradu razgovarali o odnosima svoje dve države i o predstojećoj poseti Srbiji predsednika Turske, Redžepa Tajipa Erdogana.

Selaković je rekao da su odnosi Srbije i Turske "na najvišem nivou u novijoj istoriji", čemu je "nesumnjivo doprineo dobar lični i profesionalni odnos predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Erdoganom", saopštilo je njegovo ministarstvo.

Selaković i Čavušoglu su izrazili uverenje da će predstojeća poseta Erdogana i planirano potpisivanje niza medjudržavnih sporazuma dodatno podstaći razvoj ukupnih bilateralnih odnosa.

Ministri su izrazili zadovoljstvo zbog sve intenzivnije ekonomske saradnje Srbije i Turske, konstatujući da je u ovoj godini zabeležen znatan rast trgovinske razmene.

Šef srpske diplomatije informisao je svog kolegu o stanju na Kosovu i Metohiji i rekao da Srbija računa na dalju podršku Turske u vezi sa nastavkom dijaloga Beograda i Prištine "koji bi vodio kompromisu i obostrano prihvatljivom rešenju, i doprineo očuvanju regionalnog mira i stabilnosti".

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x