Moramo: Ponavljanje izbora bi urušilo veru u demokratiju, SNS kupuje vreme za nove privatizacije

 Pokret Ekološki ustanak i koalicija Moramo ocenili su danas da bi ponavljanje beogradskih izbora dodatno urušilo veru gradjana u demokratiju i slobodan izbor, i da je "gaženje glasova gradjana nedopustivo".

"Srpska napredna stranka (SNS) je nakon osam godina katastrofalnog upravljanja izgubila Beograd, medjutim, kradjom glasova i birokratskom manipulacijom, protivno volji Beogradjana, izgleda da su obezbedili još šest do osam meseci upravljanja gradom", navodi se u saopštenju Ekološkog ustanka.

Prema njihovim rečima, SNS ponavljanjem izbora pokušava da "kupi vreme za totalnu rasprodaju Beograda, odnosno privatizaciju svakog profitabilnog javnog prostora, kao i peglanje papira i zaturanje tragova kriminalnih radnji".

"Sledeći na redu za izgradnju čitavih divljih i hipertrofisanih naselja su: Makiško polje, bivši IMT u bloku 64, Nacionalni stadion, Marina Dorćol, sportski centar Gale Muškatirović (25. maj), Košutnjak, čitav kvart Manježa, novo naselje na Medakoviću, urbanizacija Ade Ciganlije, Beogradski Sajam...", piše u saopštenju.

Kako su naveli, plan je da se do decembra udje u izgradju tih projekata "za koje ne postoji nikakva studija izvodljivosti i potrebe".

"Mi to nećemo dozvoliti i predstoji nam, na žalost, još jedna godina vaninstitucionalne borbe za očuvanje Beograda, a upozoravamo sve aktere na predvidjene zatvorske kazne", istakli su iz Ekološkog ustanka.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x