Mreža akademske solidarnosti: Osuda retorike premijerke u parlamentu

Mreža akademske solidarnosti i angažovanosti (MASA) je danas osudila retoriku premijerke Ane Brnabić u skupštini Srbije.

Ta mreža je u saopštenju navela da je premijerka "nakon uvredljivih reči upućenih jednom poslaniku ili poslanicima opozicije" ovog puta "za metu izabrala najveći srpski univerzitet".

Dodala je da je tim činom "samo nastavljena hajka na profesore neistomišljenike koji se ne ustručavaju da iznose javnu kritiku na račun izvršne vlasti".

"Kada je reč o profesorima istomišljenicima izjavom "Nemojte dirati političke analitičare, jer je njihov posao da kažu šta misle i analiziraju rad političara" premijerka zapravo sugeriše da je profesorima dozvoljeno javno iznošenje mišljenja isključivo kada je ono u prilog te iste vlasti", piše u saopštenju.

Ta mreža je pitala premijerku da l smatra da je profesorima Univerziteta u Beogradu dozvoljeno da kažu što misle "samo u ulozi političkog analitičara i samo onda kada je to u interesu te vlasti?".

"Da li po njenom mišljenju Univerzitet treba da javno osudi sve one koji misle drugačije i koji iznose kritiku na račun vlasti?", pitala je ta mreža.

Smatraju i da je tu reč "o dvojnosti standarda", te podsetili premijerku da je u Ustavu zagarantovano pravo na slobodu iznošenja mišljenja, isto kao jednakost svih građana u uživanju tih prava.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x