NADA: Sporazum o energetici veliki ustupak Prištini

 Srpska koalicija NADA ocenila je da jučerašnjim sporazumom o energetici Beograda i Prištine, Srbija više gubi, nego što dobija i zatražila da se o svim sporazumima raspravlja u skupštini.

"Sama činjenica da će distributer Elektrosever funkcionisati u okviru pravnog i regulatornog sistema takozvanog Kosova, predstavlja značajan ustupak Prištini. Ono što najviše zabrinjava jeste mogućnost da samoproglašene institucije sada mogu slobodno da koriste strateški važnu trafostanicu Valač, što im je i bio osnovni cilj" izjavio je Vojislav Mihailović, predsednik POKS-a koji sa Novim DSS i 25 udruženja gradjana čini koaliciju NADA.

Mihailović je dodao da se kao opravdana pokazala bojazan da će Briselski sporazum u oblasti energetike dovesti do toga da celokupan energetski sistem na severu Kosova i Metohije predje na kosovske operatere.

"Tražimo da se svi sporazumi i dogovori postignuti izmedju Beograda i Prištine predstave javnosti i da se u novom sazivu Skupštine Srbije otvori diskusija o tome", naveo je Mihailović u saopštenju.Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x