NADA: Sve udžbenike da štampa državni Zavod za udžbenike, a ne stranci

 Srpska koalicija NADA koju čini Novi DSS, POKS i 25 udruženja gradjana saopštila je da od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja traži odluku da sve školske udžbenike štampa državni Zavod za udžbenike, a ne da to u Srbiji rade stranci.
"Dobro je što je doneta odluka da udžbenike istorije i srpskog jezika štampa Zavod za udžbenike, ali to nije dovoljno. Insistiraćemo na tome da definisanje, pisanje i distrubuciju svih udžbenika radi državni Zavod za udžbenike, jer je to pitanje javnog interesa i strateškog nacionalnog i identitetskog utemeljenja", izjavio je predsednik Novog DSS Miloš Jovanović.

Predsednik POKS-a Vojislav Mihailović ocenio je da u oblastima odbrane, obrazovanja i telekomunikacija, država mora imati monopol, jer su one od najvišeg nacionalnog prioriteta.

"Nismo protiv stranih investicija i kompanija koje posluju u Srbiji, ali sve procedure vezane za štampanje udžbenika iz kojih uče naša deca moraju biti u državnim rukama, jer šteta koja se tu učini može biti nemerljiva", izjavio je Mihailović.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x