Narodna stranka: Iz medija smo saznali da je Ponoš kandidat SSP

Informisani smo putem medija o odluci Glavnog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) da predsednički kandidat te stranke na izborima bude član Narodne stranke Zdravko Ponoš, navodi Narodna Stranka povodom jučerašnje izjave Dragana Djilasa da je Ponoš kandidat te njegove stranke za predsednika. 

Kako navode iz Narodne stranke, oni su u Beogradu 26. novembra 2021. godine potpisali koalicioni sporazum sa SSP, Demokratskom strankom i drugim političkim organizacijama, čiji član 2. glasi:

“Stranke potpisnice ovog Koalicionog sporazuma konsenzusom će izabrati i predložiti kandidata za predsednika Republike”.

Iz Narodne stranke navode i da dogovor oko zajedničkog kandidata nije postignut.

”S obzirom da u dosadašnjim razgovorima sa našim koalicionim partnerima nije postignut dogovor oko zajedničkog kandidata za predsednika Republike, složili smo se da naručimo dva stručna i nezavisna istraživanja javnog mnenja koja bi nam pomogla da zajednički napravimo najbolji izbor”, navodi se u saopštenju Narodne stranke i dodaje da su ta istraživanja u toku, i da bi rezultati potpisnicama koalicije trebalo da  budu predstavljeni najranije u utorak, 25. januara.

“ Narodna stranka će nastaviti da poštuje koalicioni sporazum potpisan 26. novembra 2021. godine, kao i sve druge dogovore koje je postigla sa svojim partnerima. S tim u vezi, nećemo preduzimati bilo kakve jednostrane korake.”, navodi se u saopštenju.

“Jedinstvo opozicije je ključna pretpostavka za uspeh na predstojećim izborima.”, poručuju iz Narodne stranke i dodaju da bi zajednički kandidat za predsednika Republike trebalo bi da bude osoba “za koju se objektivnim metodama utvrdi da ima najveći potencijal da se suprotstavi kandidatu vlasti”.

Odlučivanje po ovom važnom pitanju, poručuju iz Narodne stranke, ne bi smelo biti vođeno “ bilo kakvim ličnim, partijskim ili drugim posebnim interesima”

Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x