Ne davimo Beograd na forumu zelenih pokreta i partija iz Centralne Evrope

Poslanici i odbornici pokreta Ne davimo Beograd danas su saopštili da učestvuju na 15. forumu zelenih pokreta i partija iz Centralne Evrope koji, pod nazivom "Zeleni gradovi u pokretu - mir, solidarnost i održivost", okuplja lokalne odbornike i poslanike iz više od deset zemalja.
kako je u saopštenju navedeno, odbornik u Skupštini grada Beograda Dobrica Veselinović, poručio je da su umrežavanja sa zelenim i levim pokretima i organizacijama širom Evrope izuzetno važna jer moramo svi zajedno odgovoriti na izazove sa kojima se suočavamo, kao što su klimatske promene, zagadjenje gradova ili energetska tranzicija.

"Za Srbiju je važno i to da smo društvo sa najvećim ekonomskim nejednakostima u Evropi. Zato je ovakva vrsta umrežavanja jako bitna kako bismo svi zajedno radili na tome da vrednosti kao što su solidarnost i jednakost, kao i održivost i demokratija postanu realnost za naše gradjane", izjavio je Veselinović.

Buduća poslanica u Skupštini Srbije Biljana Djordjević izjavila je da "trenutna situacija u Evropi, rat u Ukrajini, krize koje će neminovno uticati na povećanje nejednakosti u našim društvima - zahtevaju od nas da medjudobno saradjujemo kako bismo ovim izazovima pristupili na adekvatan način.

"Pored toga kao nova politička snaga i jedina zeleno-leva opcija koja ima svoje odbornike i poslanike u našoj zemlji, iskustva kolega i kolegenica iz Evrope su izuzetno značajna i ohrabrujuća za nas u našoj borbi da živimo u jednom pravednijem i zelenijem društvu", izjavila je Djordjević.

Predstavnici Ne davimo Beograd na skupu su se susreli sa Almom Zadić, ministarkom pravde Austrije, Tomasom Vajsom, kopredsednikom Evropske zelene partije, Monikom Vano, evroposlanicom iz Austrije, Lusijom Štaselovom, odbornicom grupe "Team Vallo" iz Bratislave, Zorislavom Antunom Petrovićem, odbornikom Možemo iz Hrvatske, Benedek Javorom iz Evropske zelene partije i drugim kolegama, navedeno je u saopštenju.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x