Nikezić (SSP): Narodna banka nije zaštitila građane od kartelskog ponašanja većine banaka u Srbiji

Narodna banka Srbije odlukom da banke ne povećavaju naknade u narednih godinu dana nije zaštitila građane od kartelskog ponašanja većine banaka, ocenio je danas potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić.
"Dobra je da bankarske naknade više neće rasti, a loša je da će u najboljem slučaju ostati na nivou onih s kraja prethodne godine, koje su ogromne i sasvim sigurno među najvećim u Evropi", naveo je Nikezić u saopštenju.

Istakao je da su banke odustale od toga da naplaćuju pogrešno otkucan PIN prilikom korišćenja kartice, ali nisu odustale od naplate 200 dinara kada se podiže 500 dinara na bankomatu druge banke.

"Odluka Narodne banke Srbije je sprečila da se nešto loše još pogorša, ali ne i da se zaštite građani od kartelskog ponašanja većine banaka u Srbiji. Da bi se to desilo neophodno je da se sve provizije i naknade koje banke naplaćuju u Srbiji izjednače sa onim što se naplaćuje građanima EU, kao što stoji u programu SSP", ocenio je Nikezić.

On je dodao da se SSP zalaže da se bankama naplati porez na ekstra zaradu koju su napravile u prethodne dve godine.Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x