Obradović (Dveri): Glasaćemo za smenu Šapića kad to dodje na dnevni red

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da će taj pokret glasati za smenu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića kada to dodje na dnevni red vanredne sednice koju su inicirali odbornici opozicije u skupštini grada.
"Glasali smo protiv izbora Šapića za gradonačelnika i glasaćemo za njegovu smenu kad dodje na dnevni red. Ali, nismo za povratak bivšeg režima na vlast već za nove ljude na čelu Beograda", napisao je Obradović na Tviteru.

On je naveo da ne znaju šta je dogovor izmedju predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića i predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Djilasa za Beograd, ali istakao da "ne žele u tome da učestvuju".

"Znam da mnogi ne mogu da se pomire sa tim da sadašnji i bivši režim nisu jedini izbor na srpskoj političkoj sceni. Ali, vreme je da se naviknu da postoji i treći put: srpska, hrišćanska, suverenistička, tradicionalistička, patriotska i konzervativna politička ideja koja dolazi", rekao je Obradović.

Odbornici opozicije, njih 39, potpisali su inicijativu za održavanje vanredne sednice Skupštine grada Beograda, na kojoj će tražiti smenu gradonačelnika Aleksandra Šapića.

Šefica odborničke grupe Ujedinjeni, Mila Popović, kazala je da su tu inicijativu podržali Ujedinjeni, Moramo, Demokratska i Narodna stranka, a da je nisu podržali odbornici Zavetnika, Dveri i koalicije Nada.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x