Obradović: Prvo nacionalno porodilište, a onda nacionalni stadion

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da državni prioritet ne može biti izgradnja nacionalnog stadiona već nacionalnog porodilišta sa najsavremenijim uslovima i najkvalitetnijim kadrovima.
"Isto se odnosi i na lokalni nivo gde se takođe grade velelepni stadioni u ukupnoj vrednosti više stotina miliona evra dok se ne ulaže u porodilišta i medicinske usluge", naveo je Obradović u pisanoj izjavi, napominjući da je Srbija samo za 10 godina izgubili 800.000 stanovnika, što je "ravno nacionalnoj katastrofi najvišeg stepena".

On je najavio da će poslanici Dveri, u saradnji sa Ženskom snagom Dveri, uputiti zahteve da posete sva porodilišta u Srbiji, ostvare uvid u aktuelno stanje i pokrenu veliku akciju da se pomognu i podrže kako sa republičkog tako i sa lokalnog nivoa vlasti.

"Da bi neko igrao na našim starim i novim stadionima prvo moramo da imamo dece, da se rađamo i pomognemo rađanje", rekao je Obradović, koji je podsetio da je Ženska snaga Dveri pokrenula ovih dana kampanju pod nazivom: "Prvo Nacionalno porodilište pa onda Nacionalni stadion".

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x