Odbornička grupa Ne davimo Beograd: Utvrditi ispunjavanje standarda zaštite objekata od zemljotresa

Odbornička grupa Ne davimo Beograd u skupštini Beograda zatražila je da na današnjoj sednici bude usvojena mera inspekcijskog nadzora nad objektima kako bi se videlo da li oni ispunjavaju standarde zaštite od zemljotresa, kao i da vakcina protiv HPV virusa bude besplatna za sve.
Šef odborničke grupe Dobrica Veselinović rekao je da zahtevaju da se skupština grada bavi pitanjima koja su važna za građane, da se ulaže u javnu infrastrukturu, u energetsku efikasnost kako bu se smanjilo zagađenje vazduha.

"Jedna prvih i bitnih mera koja smatramo da mora da bude usvojena na ovoj sednici i hitno počne da se primenjuje jeste hitan inspekcijski nadzor nad svim objektima, posebno koji su izgrađeni od 2011. godine kako bi se videlo da li oni ispunjavaju standarde zaštite od zemljotresa", rekao je Veselinović novinarima pre početka sednice.

On je rekao da grad Beograd daje dve parcele u bari Revi za otpisivanje dugova Javno komunalnog preduzeća Lazarevac i upitao da li je to put da se te parcele "otuđe" i daju privatnom investitoru.

"Umesto projekata kao što su Beogradska kartica ili vaučeri, da se obezbedi ulaganje u ono što će rešiti glavne probleme - saobraćaj, obrazovanje i zdravstvo", rekao je Veselinović.

Ta odbornička grupa je zatražila i da vakcina protiv HPV virusa bude besplatna za sve građane, jer je trenutno besplatna za devojke do 19 godina.

Odbornica Ne davimo Beograd Natalija Stojmenović rekla je da gradske vlasti gradski parlament koriste kako bi napravile svoju glasačku mašinu, navodeći da o tome svedoče vaučeri o kojima se glasalo na prethodnoj sednici.

"Beogradska kartica koja je jedna od najaljkavijih odluka, koju donosi sekretarijat za socijalnu zaštitu a nemamo nijednu socijalnu uslugu", rekla je Stojmenović.Foto: NDMBGD

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x