Okrugli sto za Zapadni Balkan na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji

 Okrugli sto o evropskim integracijama zemalja Zapadnog Balkana održan je danas na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

Kako je saopštila je vlada u Skoplju, premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski učestvovao je na zatvorenoj panel diskusiji posvećenoj evropskim integracijama zemalja Zapadnog Balkana.

"Zajedno sa drugim liderima i visokim predstavnicima iz regiona, predstavnicima nevladine i akademske zajednice, učesnici su razgovarali o izazovima i mogućnostima na putu evropskih integracija", piše u saopštenju.

Na marginama konferencije u Minhenu Kovačevski se prethodno se sastao i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, kao i i sa liderima zemalja Balkana.

Kako je Kovačevski napisao na Fejsbuku, kancelar Nemačke Olaf Šolc je istakao nedvosmislenu podršku evropskom putu Severne Makedonije.

"Razgovarali smo o neophodnosti ubrzanja procesa evropskih integracija, koji su važni za bezbednost i stabilnost regiona. Nemačka je naš bezrezervni pobornik i značajan partner u integraciji naše zemlje u EU", naveo je Kovačevski.

U razgovoru sa predsednicom Evropske komisije Fon der Lajen, prema Kovačevskom, još jednom je istaknuta važnost da Severna Makedonija što pre postane članica EU.

"Naši prijatelji iz EU nas podržavaju i pomažu u reformskim procesima zemlje. Evropski put zemalja Zapadnog Balkana važan je za stabilnost regiona, siguran i prosperitetan život, koji naši građani zaslužuju", napisao je Kovačevski.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x