Šole preneo predsednici Kosova potrebu za hitno angažovanje u dijalogu pod okriljem EU

- Savetnik državnog sekretara SAD Derek Šole (Chollet) ukazao je predsednici Kosova Vjosi Osmani na potrebu hitnog angažovanja u dijalogu pod okriljem EU za normalizaciju odnosa sa Srbijom, što je, kako je rekao, ključ regionalne stabilnosti i EU integracije.
"Dobri razgovori sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani o našoj zajedničkoj posvećenosti evroatlatnskoj budućnosti Kosova, potrebi za deeskalacijom tenzija i hitnim angažovanjem u dijalogu pod okriljem EU za normalizaciju odnosa sa Srbijom - što je ključ regionalne stabilnosti i EU integracije", napisao je Šole na platformi X (bivši Tviter) posle sinoćnjeg razgovora sa kosovskom predsednicom u Njujorku.

On je uz poruku objavio slike sa Osmani i sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom, koji je prisustvovao razgovoru.

Šole je sa Osmani razgovarao na margini zasedanja Generalne skupštine UN.

Osmani je na mreži X sinoć napisala da je sa Šoleom i Eskobarom razgovarala o razvoju događaja oko dijaloga.

"Naglasila sam značaj principjelnog pristupa punoj i uravnoteženoj primeni sporazuma i da je uloga SAD ključna za uspešno okončanje procesa i utiranje puta ka uzajamnom priznanju", napisala je Osmani.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x