Parović: Vučić izveo državni udar, građani nisu dužni da prihvate neustavno uređenje

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović izjavio je danas da je predsednik države Aleksandar Vučić prihvatanjem predloga Evropske unije (EU) o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije "izveo državni udar".

"Prihvatanjem teksta sporazuma o Кosovu koji je prvi put zvanično objavljen na sajtu EU i to tek nakon što je prihvaćen, Vučić je izvršio akt klasičnog državnog udara. Građani nisu dužni da prihvate to neustavno i protivzakonito stanje i shodno tome svi treba i da se ponašamo", rekao je Parović u pisanoj izjavi.

Kako je naveo, Srbiji sledi vrlo turbulentan period u kojem će politička kriza u državi biti produbljena, a vlast će odgovoriti "povećanjem represija i gušenjem i ono malo preostale slobode u javnom prostoru".

"Mi iz opozicije moramo odgovoriti jedinstvenim nastupom u cilju zaštite ustavnog poretka i saniranja posledica izvršenog državnog udara. Snage nam jesu male, sujete nam jesu ogromne, podeljenost nikad veća. Ali je i odgovornost epohalna i upravo bi ona morala da prevagne jer u suprotnom i svi mi iz opozicije kao i građani koji su protiv ove vlasti snosićemo odgovornost", naveo je Parović.Foto: pixa bay

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x