Petković: Kurti izjavom o tablicama 'uhvaćen u još jednoj masnoj laži'

 Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, izjavio je danas da je premijer Kosova Aljbin Kurti izjavom da su statusno neutralne "KS" tablice važile do septembra 2021. godine, pokazao da ni sam "ne zna šta priča i uhvaćen je u još jednoj masnoj laži".

"Te tablice je protivpravno i jednostrano Priština ukinula još 17. septembra 2020. godine, dakle godinu dana pre isteka roka važenja, nakon čega je bilo predviđeno da se o ovoj temi razgovara i traži rešenje", naveo je Petković u saopštenju i dodao da je Kurti još jednom pokušao da "unizi i obesmisli" dijalog u Briselu.

Petković je dodao da Srbima sa Kosova i Metohije niko ne može da izdaje vizu za njihove kuće i da to Kurti zna, samo se "pravi nevešt".

"Jedina i prava istina je da je delegacija Beograda došla odlično pripremljena, sa konkretnim, konstruktivnim i održivim rešenjima za rešavanje krize sa kojom se suočavamo na prostoru Kosova i Metohije, što je sinoć nedvosmisleno potvrdio i ambasador SAD u Beogradu, gospodin Kristofer Hil. Medjutim, Kurti je histerično odbio svako ponudjeno rešenje, jer je u svom umu očigledno spreman na sve samo ne na dijalog i kompromis", naveo je on.

Kako je ranije objavljeno, Kurti je kazao je da registarske tablice sa oznakom KS neće biti vraćene u promet, jer su kako je naveo, nelegalne, kao i da je tokom sastanka u Briselu predstavio šest poglavlja sveobuhvatnog sporazuma za normalizaciju odnosa sa Srbijom koji podrazumevaju medjusobno priznanje.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x