Petković odbacio stavove Bisljimija:Proizvoljna tumačenja koja urušavaju razgovore u Briselu

 Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odbacio je danas navode zamenika kosovskog premijera Besnika Bisljimija da se, zbog registratskih tablica i ličnih karata, iz Beograda diriguje protestima gradjana na severu Kosova.

Petković je u saopštenju naveo da Bisljimi "svakim svojim obraćanjem iznese novi niz neistina, dezinformacija i proizvoljnih tumačenja" koja, kako je ocenio "direktno urušavaju razgovore u Briselu".

Bisljimi je rekao sinoć da je primena sporazuma o registarskim tablicama i ličnim dokumentima trebalo da počne 2011. i 2018, ali da nije bilo volje kosovske strane da te odluke sprovede.

"To su odluke koje su potpisane u Briselu, ali koje je jednostrano sprovela samo Srbija", kazao je Bisljimi, za RTK.

On je ukazao da, kada se govori o srpskoj strani, treba imati u vidu "da sve nemire koje predsednik Srbije Aleksandar Vučić organizje u zemljama regiona, maskira pod idejom navodnog revolta lokalnih gradjana".

"Sada je svima stavljeno do znanja da nema pobuna ovdašnjih gradjana, već su to pobune koje inscenira i diriguje centar u Beogradu i sam Vučić", naveo je Bisljimi.

Petković je ocenio da je "glavni prištinski pregovarač Bisljimi izgubio svaki kredibilitet da govori o procesu dijaloga i postignutim sporazumima"

"U kampanji dezinformacija i straha Bisljimi je sada je otišao najdalje, tvrdeći da Srbi sa severa KiM zapravo žele da se odreknu srpskih ličnih karata i registarskih oznaka, ali da im to brane zvanični Beograd i predsednik Aleksandar Vučić koji ih zbog toga navodno guraju u nekakve proteste", naveo je on.

Naglasio je da je "prava istina da se zvanični Beograd isključivo grčevito bori za mir i stabilnost".

"Reč je o laži, najobičnijoj zameni teza i kampanji lažnih vesti u koje ni Bisljimi ne veruje... jer dobro zna da nijedan Srbin na severu KiM ne želi ni dokumenta, ni tablice lažne države Kosovo", rekao je on.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x