Počeo zajednički sastanak Vučića i Kurtija sa evropskim posrednicima

Zajednički sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijera Kosova Aljbina Kurtija i evropskih posrednika u dijalogu počeo je u Ohridu, znatno kasnije nego što je bilo planirano.

Sastanak Vučića i Kurtija sa šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom počeo je posle pauze duže od dve sata.

Novinari koji se nalaze u pres centru u Ohridu nemaju informacija o tome šta se dešavalo u međuvremenu.

Borel i Lajčak su prvo razgovarali sa Vučićem, a potom sa Kurtijem.

Portparol EU Peter Stano novinarima u Ohridu je rekao da će se Borel obratiti javnosti po završetku zajedničkog sastanka, kako je i najavljeno, i da neće odgovarati na pitanja.

Sastanci se održavaju u vili Biljana, bivšoj letnjoj rezidenciji Josipa Broza Tita koja je sada kompleks državnih vila. Vila je skrivena u šumi na uzvišenju oko šest kilometara udaljenom od Ohrida, a novinarima nije dopušten pristup.

U fokusu današnjeg sastanka je finalizacija Implementacionog aneksa Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

Vučić i Kurti su se usmeno saglasili sa tim sporazumom na prethodnom sastanku, 27. februara u Briselu, ali je, prema rečima Borela, ostalo da se dogovore o mapi puta za njegovu primenu.Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x