POКS: Otvaranje kanala Raša tudej na srpskom prilika da se čuje i druga strana

Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS) saopštio je danas da smatra "neprimerenom" kritiku izvestioca Evropskog parlamenta Aleksandra Bilčika, koji je optužio Srbiju da se dozvolom emitovanja ruskog TV kanala na srpskom jeziku svrstala na rusku stranu u ratu u Ukrajini.
"Ne vidimo ništa loše u tome da naši gradjani čuju i drugu stranu, a ne samo prozapadnu, u izveštavanju o dogadjajima u Ukrajini. Ne tako davno naša država i narod bili su satanizovani brutalnom medijskom propagandom i zato znamo koliko je važno da se svima da mogućnost da čuju obe strane i sami zaključe šta je istina", izjavio je predsednik POКS-a Vojislav Mihailović.

Mihailović je u pisanoj izjavi naveo da "otvaranje ruskog kanala na srpskom jeziku nije podrška bilo kojoj strani u sukobu, već samo mogućnost da gradjani dobiju širu sliku dešavanja iz različitih izvora".

"Samo onima koji žele da sakriju istinu nije u interesu da se čuje druga strana. Agresivne reakcije zapadnih diplomata na otvaranje kanala, samo potvrdjuju njihovu nameru da se zapuše usta svima koji ne misle kao oni", rekao je Mihailović.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x