Pokret Evropa sad predao kandidaturu Spajića za predsedničke izbore

 Funkcioner crnogorskog pokreta Evropa sad Janko Odović predao je večeras predlog predsedničke kandidature lidera te partije Milojka Spajića Državnoj izbornoj komisije (DIK) Crne Gore.

Prilikom podnošenja kandidature, kojoj su prisustvovali članovi DIK i omladine pokreta Evropa sad, Odović je kazao da je predao overenu Spajićevu izjavu o prihvatanju kandidature, potvrdu o biračkom pravu i potvrdu o prebivalištu, kao i uverenje iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore.

MUP Crne Gore je prethodno saopštio da će pokrenuti upravni postupak oduzimanja crnogorskog državljanstva Spajiću, u kojem će od njega tražiti izjašnjenje.

Spajić je ranije danas rekao da je podneo zahtev za otpust iz srpskog državljanstva.

On je agenciji MINA kazao da je imao srpsko državljanstvo, ali ne i prebivalište u Srbiji, jer ga je odjavio.

Prema Ustavu Crne Gore i Zakonu o izboru predsednika, na tu funkciju može biti biran crnogorski državljanin koji ima prebivalište u Crnoj Gori najmanje 10 godina u poslednjih 15.

Spajić je ranije danas kazao i da u Srbiji nije živeo, i da ima sva dokumenta potrebna za kandidaturu za predsednika Crne Gore, ali nije komentarisao u medijima objavljenu navodnu kopiju pasoša, iz koje se vidi da ima srpsko državljastvo, kao ni dokument MUP-a Srbije, koji potvrđuje da ima prebivalište u toj zemlji.

Podgorički list Pobjeda je danas objavio navodnu kopiju Spajićevog pasoša, a prethodno je MUP Srbije zvanično saopštio da on ima prebivalište u Srbiji.

Pojedini mediji su krajem 2021. objavili da je Spajić u aprilu te godine imao i srpsko državljanstvo, uz crnogorsko, i da je imao "dvojno prebivalište", u Beogradu i Podgorici. Spajić je tada tvrdio da nema dvojno državljanstvo.Foto: pixa bay

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x