Pokret SRCE: RTS svojim programom podržava Vučićevu ličnu vlast

 Potpredsednik Pokreta "Srbija Centar" (SRCE), Slobodan Cvejić, ocenio je da Radio-Televizija Srbije (RTS) informativnim programom "podržava ličnu vlast Aleksandra Vučića i reprodukciju SNS-ove klijentelističke aždaje".

Cvejić je u autorskom tekstu za današnje izdanje beogradskog lista "Danas" naveo da "sva relevantna istraživanja, uključujući i ono koje radi inače pristrasno Regulatorno telo za elektronske medije, pokazuju da se u informativnom programu, a posebno u centralnoj informativnoj emisiji vrši otvorena propaganda SNS-a i Vučića".

"Ovo daje neizmeran doprinos jačanju autoritarne političke kulture i politici koja Srbiju vodi u pravcu latino-američkih 'kompradorskih režima' ", naveo je Cvejić, preneo je Pokret SRCE.

Ocenio je da rukovodstvo RTS-a, "predvodjeno direktorom Draganom Bujoševićem", posluje "netransparentno i na ivici zakonitosti".

"Neki zaposleni u RTS-u imaju neproporcionalno veću ličnu korist od klijentelističkog načina poslovanja nego ostali zaposleni. Ovo je potvrdilo i rukovodstvo RTS-a u svom saopštenju, priznajući istinitost podataka o dodatnim primanjima nekih zaposlenih novinara time što je optužilo neodređena lica da u javnost iznose poverljive podatke", dodao je Cvejić.

Policija je prošle nedelje ušla u zgradu RTS na osnovu krivične prijave koju je predsednik Upravnog odbora Javnog servisa Branislav Klanšček podneo protiv rukovodstva RTS zbog navodnih malverzacija.Foto: pixa bay

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x