Ponoš: Izjavom da još ništa nije dogovoreno u Briselu Vučić slagao narod

 Predsednik pokreta Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavom da u Briselu na pregovorima sa Prištinom još nije ništa dogovoreno "brutalno slagao narod pred kamerama".

"Vučić će početi da sporazum minimalizuje. Sad će biti obećanja za sjajan život. Skrivanje šta je dogovoreno je dokaz koliko je to loše", rekao je Ponoš u gostovanju na televiziji N1.

On je istakao da će implementacija sporazuma, po računici vlasti, trajati godinama i da to znači ne samo opstanak Vučića na vlasti, nego i mogućnost da ima objašnjenja Zapadu da ga, dok je taj proces u toku, ne pritiskaju za demokratiju, vladavinu prava, ljudska prava i slobodu medija, čime se otvara novi krug pakla za građane Srbije.

"Prihvatanje sporazuma je trenutak koji treba preživeti, a njegova imlementacija je period koji treba lepo iživeti na vlasti. To je Vučićev rezon", ocenio je Ponoš, a prenela stranka Srce.

Ponoš je dodao da "ovaj papir menja sve, bez obzira šta je Vučić dosad uradio i šta će uraditi, po ovome će ga istorija pamtiti".

Prema njegovom mišljenju, ako je cilj Zapada da minimizuje ruski uticaj na Balkanu, onda će Vučiću omogućiti opstanak na vlasti, kao jednoj vrsti "kolonijalnog upravnika" koji garantuje implementaciju sporazuma.

"Realno, ovo je veliki dobitak za Prištinu. Ta nazovi država je dobila mnogo, a građani verovatno ništa. Najveći dobitnik su međunarodni akteri - da se taj konflikt dovede u red i spreči ruski uticaj u regionu", kazao je Ponoš.

On je upozorio i da se sporazumom, koji će najverovatnije biti potpisan u aprilu u Parizu, sa nekim "Dejtonskim slikanjem", otvara mogućnost i da pet država EU koje nisu priznale Kosovo, razmisle o promeni stave sa pokrićem da je Srbija suštinski prihvatila kosovsku nezavsinost.

Sporazum je, smatra on, suštinsko priznanje Kosova kao samostalnog entiteta u međunarodnim odnosima i treba se zapitati šta je vlast radila dva meseca, što su zaluđivali narod, maltretirali Srbe na severu Kosova i Vojsku Srbije.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x