Ponoš: Vučić urušio institucije i međunarodni ugled zemlje

Predsednik opozicionog pokreta Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš ocenio je danas da je aktuelni predsednik Aleksandar Vučić doveo zemlju u situaciju da ima urušene institucije, obolelo društvo i lošu međunarodnu poziciju i ugled.

Kako se navodi u saopštenju pokreta SRCE, Ponoš je rekao da se Vučić ponaša kao da je država njegovo privatno vlasništvo i kao primer naveo to da je predsednik predlog za formiranje prelazne Vlade "zlonamerno protumačio kao zahtev za dolazak na vlast bez izbora".

"Treba nam tranzicioni period ka normalnosti. To ne rešavaju prevremeni neregularni izbori. To se obezbeđuje prelaznom tehničkom vladom koja bi imala zadatak da elementarno pospremi stanje u državi, smiri tenzije u društvu i organizije prave izbore u mirnoj atmosferi", rekao je Ponoš.

On je ponovio svoj predlog za imenovanje specijalnog tužioca za organizovani kriminal koji bi uživao međunarodnu zaštitu, po modelu kako je to urađeno u Rumuniji, usmeren na suzbijanje simbioze vlasti i kriminala.

"Dovoljno je da se spomene upletenost vrha vlasti u Jovanjicu, bliskost sa Belivukovim klanom, bliskost sa ljudima sa međunarodnih poternica. Vlast koja je tako neraskidivo povezana sa kriminalom opasna je po državu i zato što je podložna ucenama koje ne dolaze samo iz kriminalnog miljea nego i u kontekstu geopolitičkih odmeravanja moćnih igrača", dodao da je Ponoš.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x