Potpredsednik SSP: Vlast ne želi Srbiju u EU jer to podrazumeva i borbu protiv korupcije

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Goran Petrović izjavio je večeras da istinsko približavanje Evropskoj uniji (EU) za Srbiju znači i oštru borbu protiv korupcije i ocenio da je to jedan od razloga zašto vlast "ne želi Srbiju u EU".

"Godinama se podstiče i toleriše sistemska korupcija zbog čega je Srbija vodeća u Evropi po korupciji u javnom sektoru. Posledica je to da je Srbija među četiri najsiromašnije zemlje u Evropi", naveo je Petrović u Staroj Pazovi na tribini te stranke "Srbija u EU 2030".

Kako je prenela ta stranka u saopštenju, Petrović je ocenio da uticaj vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) na tužilaštvo i policiju "zapravo onemogućava borbu protiv korupcije".

"Čitav sistem je podređen rasparčavanju društvenog bogatstva pri čemu stradaju republički, ali i budžeti lokalnih samouprava", kazao je potpredsednik SSP.

Prema njegovim rečima, vlada Ane Brnabić borbu protiv korupcije nema kao prioritet, a strategija za borbru protiv korupcije "koja je zavladala javnim sektorom" nije doneta pet godina.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x