Proverite da li ste upisani u birački spisak

Uvid se može izvršiti neposredno u opštinskoj, odnosno gradskoj upravi u kojoj gradjanin ima prebivalište, odnosno boravište za interno raseljena lica, kao i onlajn na internet stranici Ministarstva.


U birački spisak se upisuju punoletni i poslovno sposobni državljani Srbije, odnosno lica koja imaju biračko pravo - prema mestu prebivališta, odnosno mestu boravišta za interno raseljena lica.
Postupak upisa, promena (izmena, dopuna ili ispravka) i brisanja iz biračkog spiska sprovodi se po službenoj dužnosti ili na zahtev građana.Građani zahtev za promenu u biračkom spisku podnosi opštinskoj, odnosno gradskoj upravi po mestu prebivališta, odnosno mestu boravišta za interno raseljena lica.Ministarstvo obaveštava birače koji imaju boravište u inostranstvu da preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Srbije, najkasnije pet dana pre dana zaključenja jedinstvenog biračkog spiska (do 12. marta 2022. godine u ponoć), mogu podneti zahtev da se u JBS upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati u inostranstvu.

Autor : gLEDAJ/Beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x