Razgovarali Putin i Makron

Zapad treba da prekine slanje oružja Ukrajini - rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin u telefonskom razgovoru sa svojim francuskim kolegom Emanuelom Makronom, obajvio je Kremlj.

Govoreći o ratu, Putin je, po saopštenju Kremlja, rekao da bi "Zapad mogao da prekine te strahote vršenjem odgovarajućeg uticaja na vlasti u Kijevu, kao i prekidom isporuka oružja Ukrajini".

Putin je optužio ukrajinske snage da čine ratne zločine kkoje Evropska unija "ignoriše".

Ruski predsednik je dodao da je "uprkos nekoherentnosti i nedostatku pripremljenosti Kijeva za ozbiljan rad, ruska strana uvek otvorena za dijalog" da bi se našlo rešenje za sukob.

Odgovarajući na zabrinutost Francuske za sigurnost sveta u snabdevanju hranom, Putin je rekao da je "situacija u vezi s tim komplikovana uglavnom zbog sankcija zapadnih zemalja" protiv Rusije, navodi se u saopštenju.

Odnosi Francuske i Rusije su veoma napeti zbog ruske vojne ofanzive na Ukrajinu, započete 24. februara. Uprkos toj krizi Makron je više puta razgovarao s Putinom pre i posle početka ruske invazije u bezuspešnom nastojanju da nadje rešenje, konstatuje Frans pres.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x