Rusija zabranila ulazak Bajdenovoj braći i sestri

Ruske vlasti saopštile su danas da su zabranile ulazak na tlo Ruske Federacije grupi od 200 Amerikanaca, medju kojima su dva brata i sestra predsednika SAD Džozefa Bajdena (Joseph Biden) kao i njegova portparolka Karin Žan-Pjer (Karine Jean-Pierre).

Ta zabrana je odgovor na američke sankcije ranije uvedene Rusiji.

"Odluka je doneta kao odgovor na sankcije Bajdenove administracije, ne samo protiv ruskih zvaničnika, već i svih onih koji se iz ovog ili onog razloga ne svidjaju Vašingtonu", saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Na spisku su Džejms Brajan Bajden (James Brian) i Frensis Vilijam Bajden (Francis William), dva brata predsednika SAD, kao i sestra Valeri Bajden Ovens (Valerie Owens).

Na listi je i senator Vermonta Berni Sanders (Bernie), koji je oštro kritikovao rusku ofanzivu u Ukrajini, kao i razne političke ličnosti i članovi američke administracije.

Ruske vlasti ih optužuju za umešanost u promovisanje kampanje protiv Rusa kao i za podršku ukrajinskim vlastima.

Rusija je krajem juna zabranila ulazak Bajdenovoj supruzi i ćerki, jer su američke vlasti uvele zabrane ulaska članovima porodice ruskog predsednika Vladimira Putina. Ta zabrana se odnosi na dve Putinove ćerke i samog predsednika Rusije.

Bajdenu je od ranije zabranjen ulazak u Rusiju.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x